Wednesday 20 November 2013

Ob svetovnem dnevu otroka - ljubezen, igra in Corleone

Ah, saj je samo otrok. "Samo" otrok? Naši mali zakladi v rokah držijo našo prihodnost. So ena naših največjih odgovornosti; poleg odgovornosti do sebe in do okolja, v katerem živimo. 
Koliko pa dejansko 'vlagamo' v njih -  časa, ljubezni, pravih vrednot, modrih naukov? (plačilo novega mobilnega telefona ne šteje...)

Gotovo se strinjamo, da je za otroke najpomembnejša ljubezen staršev ali skrbnikov. Prava ljubezen pa se veže na odgovornosti. Torej skrbi za osnovne otrokove potrebe. Za otrokov zdrav razvoj, priložnost za prihodnost predstavlja izobraževanje, ki terja velike redne stroške, prevelike za družino v finančni stiski. Marsikateri otrok ne dobi niti priložnosti za razvoj potencialov.  
V nadaljevanju: Dajmo sebe, botrstvo, mali bolniki, Pika nogavička & Tiger Boo
Pomagajmo vsaj enemu, po svojih zmožnostih. Narediti nekaj 'malega', ki pomeni  'veliko' ...

Dajmo sebe: Ljubezen! Vzor! Čas!
Tako dajanje je obenem tudi prejemanje. 
 Dajmo otrokom ljubezen. 
* Dajmo jim svoj čas; nobeno darilo ne odtehta tega. 
Igra z otrokom je anti-stresna, čudovito povezovanje in kakovosten čas. Vživite se. Od otrok se lahko marsičesa naučimo. :) 
Namesto v nakupovalni center, v slaščičarno ali celo pred TV zaslon se odpravite na družinski sprehod / izlet v čudovite koščke narave po Sloveniji. Redno. 
Ideja: Izlet na podeželje
Iskreno se trudimo biti boljši človek, delajmo na sebi. Tako bomo otroku najboljše vodstvo. 

BOTER - pa ne v smislu Vita Corleone-a

Kako pomagati otrokom iz socialno ogroženih družin v Sloveniji? 
Z 'botrstvom' ali sponzoriranjem otrok skušamo zagotoviti sredstva za izboljšanje njihovih osnovnih življenjskih pogojev (nakup šolskih potrebščin, plačilo izobraževalnih tečajev ali drugih dobrin), glede na individualno otrokovo situacijo.
več o tem tule: Pomagaj ZDAJ ! 

FUNDACIJA ZA POMOČ BOLNIM OTROKOM 

Namen FZPO- ja  je pomagati in omogočiti kakovostnejše življenje kronično, hujše in kakorkoli dolgotrajno bolnim domačim otrokom, otrokom z več neraziskanimi diagnozami, ter otrokom, ki trpijo zaradi okvare kot posledico nesreče ali poškodbe ter njihovim družinam širom Slovenije. 
Glavni cilj je domačim otrokom sofinancirati ali v celoti financirati različna zdravljenja (tako konvencionalna kot alternativna) in dodatke, ter jim omogočiti in nuditi vse možnosti, da se pozdravijo ter zaživijo človeka vredno življenje.

Pomagate lahko pri zbiranju sredstev, nakazil ali poklonitev oblačil  :
več na:  Zbiranje sredstev

In še nekaj otroških pesmic : 

Pika Nogavička: 

Če si srečen:

Twinkle Twinkle Little Star (angleška)


Tiger Boo (angleška) 



"Children are not things to be moulded, but people to be unfolded". (JessLair) 

No comments:

Post a Comment