Monday 28 October 2013

BODI DEL MOZAIKA - GANA 2014

KJE SE BO TUDI GRADIL NAŠ SKUPNI MOZAIK?  U-GANI ;)

Kot že omenjeno v uvodnem blogu, bomo do konca leta prešli iz lokalne angažiranosti še v globalno.

Januarja 2014 sem sicer načrtovala odhod za mesec dni v afriško državo Gana, a se mi je ravno v ključnem času priprav to izjalovilo - upam, da mi bo uspelo načrt uresničiti v letu 2014.

Kljub temu bom organizaciji pomagala na daljavo, spremljala prostovoljce, ki bodo tam, dokler mi ne bo uspelo iti tja končno tudi osebno. Sredstva še vedno zbiramo, ne več za odpravo, ampak za botrstvo v Sloveniji in Afriki!

Zdi se mi pomembna podpora ganske nevladne organizacije Embracing Hidden Talents Network, ki je v veliki meri odvisna od prostovoljnega dela.
EHT, ta izjemna organizacija, resnično dela spremembo. Iz majhne lokalne knjižnice, katero je začel en sam izstopajoč posameznik, se je razvil pravi izobraževalni center otrok iz ruralnega okolja, ki sicer sploh nimajo možnosti izobraževanja. Šolstvo je tam namreč plačljivo. Otroci s pomočjo tega centra dobijo svojo edino priložnost, in najboljšo popotnico, ki jo lahko damo otroku. Zdi se mi izjemnega pomena biti del prav tega gibanja, prav te vizije, tega programa.

"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." (N. Mandela). Izobrazba je najpomembnejše orožje, ki ga lahko uporabimo v spreminjanju sveta (prosti prevod).


photo: EHT (Sonja in Tomaž na EHT centru) 

Gre za globalno učenje, kar pomeni, da bo šlo za uravnoteženo sobivanje, proces spodbujanja aktiviranja tako posameznika kot družbe in etično delovanje z namenom prispevka k bolj pravičnim, trajnostnim, odgovornim premikom.
Po domače povedano, na nek način dodajmo svoj kamenček v mozaik, tudi če majhen - ter se tudi česa naučit iz te izjemne medkulturne izmenjave.

V kolikor bi želeli pomagati organizaciji EHT, vas prosim za nakazilo na TRR Humanitasa, nujno z zapisanim namenom nakazila: za EHT - GANA.

V kolikor bi želeli pomagati otrokom z 'botrstvom' in jim tako omogočili izobrazbo, napišite namen nakazila "BOTRSTVO- GANA". Po želji lahko tudi za botrstvo slovenskih otrokom, v tem primer to napišite v namen nakazila.

TRR SI56 0201 0008 9591 494 pri NLB 
Društvo Humanitas, Resljeva ulica 48, Ljubljana
(namen nakazila: EHT - GANA ali BOTRSTVO - GANA)

Vsak, ki bo doniral v ta namen, bo lahko zapisan na tem blogu pod ZAHVALA ZA PODPORO - VAŠ KAMENČEK MOZAIKA, pa naj gre za posameznika ali organizacijo. V kolikor boste želeli imeti ime zapisano, mi prosim, pošljite sporočilo ali komentar na ta blog. 

* Vsa sredstva bodo dokazljivo, transparentno, v celoti namenjena BOTRSTVU Humanitasa za bodisi botrstvo otrok v Sloveniji bodisi v Afriki oz organiziciji EHT, odvisno od vašega napisanega namena nakazila. 

1 comment:

  1. UM-Gana podpiram, se posebej, ce(ko) se bo v SLO kaj spremenilo!
    Drzim pesti, da bo uspelo

    ReplyDelete