Saturday 30 November 2013

POD LEDOM TOPLINA - TERENSKI DOBRI DECEMBER



20.-22.12, Velenje : DOBRODELNI PROJEKT ZA ANITO STOPAR

Tri dni dobrodelnih koncertov in bazar - vstopnico (3-5 eur) lahko kupite tam ali pa že v predprodaji, na licu mesta opravite praznične nakupe in z njimi podprete lokalne umetnike; ob vsem tem pomagamo Aniti s plačilom terapij. 

petek 20.12 ob 21:00 (Klub eMCe plac), 
sobota 21.12 ob 09:00 (Dvorana centra NOVA)
(dobrodelni bazar  09:00- 12:00 ter 15:00-18:00), 
nedelja 22.12 ob 19:00 (Klub eMCe plac) 

nastopajoči v vseh treh dneh: 

NOCTIFERIA, INMATE, ENTHEOGEN, ZMELKOOW, ADI SMOLAR , IMPRO SKUPINA MAMOOTI, RAGGALUTION, VELEBOR + BEND, NIKOLOVSKI, 100TKA, MEETJAH. 

Prostovoljci mladinskega centra Velenje sile usmerjajo v prave namene, saj spodbujajo dobrodelnost, pomagajo konkretni osebi, ki potrebuje pomoč in spodbujajo lokalno skupnost k združevanju v dobrem:

"Kot vsako leto smo se tudi letos  odločili, da se bomo še posebej potrudili in nekomu v stiski pomagali. Zbiramo sredstva za Anito Stopar, ki se je rodila s cerebralno paralizo. Potrebuje več terapij na teden, vse pa so plačljive (na terapijo je 35€) ker pa je za njeno družino to prevelik zalogaj smo zbrali na kup slovenske skupine, ter pripravili 3 ODLIČNE koncerte kjer bo vsak našel nekaj zase. Pripravili smo pa tudi dobrodelni bazar, ki boste lahko kupili dela lokalnih umetnikov."

KLIK - LINK NA TEASER


Pozitivno dekle - Anita, ki bo z vašo pomočjo zbrala sredstva za svoje terapije



20. 12., Ljubljana : TECIMO ALI HODIMO ZA RDEČE NOSKE!

V petek 20. 12. ob 18. uri bo v parku Tivoli v Ljubljani potekal že 10. Dobrodelni tek in pohod Božičkov. Pripravljajo zabavno ogrevanje s Klovni zdravniki in zbiranje sredstev za Rdeče noske. 



Od 16. ure dalje bo potekal živahni spremljevalni program z ustvarjalno delavnico na prireditvenem prostoru ob kotalkališču. 

Tekači bodo lahko izbirali med nočnim tekom po 6- ali 12-kilometrski trasi, speljani po ljubljanskem Rožniku, na katero se bodo podali po zabavnem skupinskem ogrevanju s Klovni zdravniki. Ti bodo poleg rdečih noskov opremljeni še z rdečimi Božičkovimi kapicami in naglavnimi svetilkami, pohodniki pa bodo tokrat opravili z dvokilometrsko razdaljo. 
V ciljnem prostoru bosta tekače in pohodnike pričakala vroč čaj in prigrizek. 

Udeleženci prireditve bodo s prispevkom pomagali zbirati finančna sredstva za Rdeče noske, Klovne zdravnike. Ti po vsej Sloveniji obiskujejo otroke in starostnike, ki jih je prizadela huda bolezen ali poškodba, in jim tako poskušajo vsaj nekoliko polepšati težke trenutke. 


22. 12., Novo mesto : DOBRODELNI DAN KOŠARKANJA, 
zbiranje za športno opremo in rekvizite za otroke

Novo mesto - Ekipa Žoltasti troti in Športno društvo Malo mesto, v sodelovanju z Agencijo za šport Novo mesto, v nedeljo v Športni dvorani Marof v Novem mestu, prirejata 2. Dobrodelni dan košarkanja (DDK 2013).


Namen letošnje prireditve je skozi košarkarske in druge športne ter zabavne aktivnosti zbrati sredstva za nakup športne opreme in rekvizitov za Dnevni center za otroke v Novem mestu.

Ekipa Žoltastih trotov deli prepričanje, da športna rekreacija in igra pomembno pozitivno vplivata na odraščanje otrok, razvoj pozitivnih vrednost in zato višjo kakovost preživljanja prostega časa. Njihovo delovanje temelji na prepričanju, da je košarka lahko veliko več s tem, da je veliko manj kot golo tekmovanje.

Dobrodelni dan košarkanja 2013 se bo zato v tem duhu v ŠD Marof, v nedeljo 22. 12. 2013, začel ob 9.30. 

Program zajema:

-    dobrodelni rekreativni turnir v igri '3 na 3'
-    dobrodelni rekreativni turnir v igri '3 na 3' za otroke do 15. leta
-    program Igriva košarka – športne igre in animacija za otroke do 10. leta
-    številne nagradne igre za udeležence in obiskovalce 
-    plesni nastopi 

-    z nami bodo mnogi gostje, imena naj ostanejo presenečenje



PRETEKLI DOGODKI: 

03. 12., Ljubljana : BOŽIČEK ZA EN DAN

V torek, 03. 12., od 18. ure dalje, lahko zajahate nevidne jelene in jo mahnete proti ljubljanski tržnici. Nihče vam ne bo zameril smešne božične kape in vreč, saj ste lahko ponosni del dobrodelne akcije za otroke: Božiček za en dan. 
Še prej : poiščite staro škatlo za čevlje, jo okrasite, napolnite z darili - in odnesite na zbirno mesto: v caffe & klub Octupus ob Ljubljanski tržnici.

Za vse "božičke" so pripravili večerno LIVE! zabavo - koncert Omarja Naberja. 

Kaj podariti?: Namesto sladkarij se odločite za zdrav priboljšek. Izberite poučno igračo, kot so sestavljanke, kocke, miselne igre, ter morda kaj za v šolo - zvezek, pisalo, barvice ... V kolikor se odločite podariti rabljene predmete, naj ne bodo poškodovani in/ali umazani.  

Več o obdarovanju in dobrih in "raje ne" - darilih na povezavi: DARILA-HORROR?

09. in 10. 12., Ljubljana : MARATON PISANJA APELOV 
in KONCERT AMNESTY INTERNATIONAL OB 25-LETNICI DELOVANJA

Imamo svoj glas in dolžni smo ga uporabiti v skupno dobro. Priložnost, ki jo predstavljam v nadaljevanju, izraža moč vašega pisma ali 'apela', ki je lahko močno orožje - orodje za pravico. 

Maraton pisanja apelov je projekt, ki ga okoli dneva človekovih pravic organizira Amnesty po vsem svetu in na njem z združenimi močmi pišemo apele za okoli 10 posameznikov ali skupin ljudi, ki so jim kršene človekove pravice. 
Pozivi v obliki peticij in apelov preko Amnesty Int. so doslej rešili že številna življenja ter pomagali obrniti ogromno usod na bolje. Vsako leto okoli 10. decembra, dneva človekovih pravic, organizirajo maraton pisanja apelov.
"Ta dogodek ima res maratonske dimenzije: apele pišemo istočasno za več različnih ljudi po vsem svetu. Tudi lokalno, za slovensko Amnesty, je to iz leta v leto večji dogodek: na lanskem smo iz Slovenije poslali 10.200 pisem. Poleg tega, da z maratonom neposredno pomagamo ogroženim ljudem, pa je njegov namen tudi pokazati, da je pisanje apelov preprosto in učinkovito." (Amnesty Int. Slovenija)

Ob 25. obletnici delovanja  Amnesty International Slovenije organizira tudi dva ekskluzivna koncerta zasedb TerraFolk in Simbolični orkester. Več na : DVA KONCERTA AMNESTY

No comments:

Post a Comment