Sunday 24 March 2019

Stremenje k ravnovesju

Ne glede na spol, starost, ozadje - bistveno je, kakšna oseba si! 
Nekdo mi je rekel, da mu gre na živce 'pretiravanje glede ženskega gibanja zadnje čase' ... Da so moški nasrkali in da jim ne dovolimo biti "moški". 
Odgovorila sem mu, da je njegov strah odveč. Moški, ki imajo v glavi vse "pošlihtano", niso in ne bodo nasrkali. Taki se zavedajo notranje moči žensk, so do njih spoštljivi in (od normalnih) tudi prejemajo spoštovanje nazaj. Ne gre "ženska in moška opravila". To je stvar posameznika in dogovorov v odnosu... Gre za ravnovesje.
Žal predolgo tega ravnovesja ni bilo, zato je zdaj obdobje prebujanja, ko je vse skupaj bolj intenzivno. Šibki moški pa se vedno ustrašijo intenzivnosti. Niso dorasli temu.
Koliko žensk je trpelo dolga obdobja. Veliko žensk zato zdaj, ko se jih končno sliši, čisti svojo jezo in zamere. Prav je, da se govori in prav je, da se postavijo meje. Prav je, da šibki moški začnejo rasti, se dvignejo nad svoj ego, nad nedoraslost, "man-up". Stremenje k ravnovesju!
In kaj pomeni "pravi moški"? Zame je to nekdo, ob katerem se dobro počutim, spoštovano, mi ne daje pokroviteljskega občutka, je v stiku s svojimi čustvi, veliko da na svojo stalno rast in ne gleda le nase! Stoji svoji partnerki (partnerju) v podporo. Tipi, ki se repenčijo in kažejo neko surovo moč - tudi verbalno .. So v resnici šibki. 
Dejstvo pa je, da so tudi ženske zmožne verbalnega nasilja in manipulacije... Najhujše so ljubosumne ženske z nerešenimi zadevami. Sama se s takimi ne želim ukvarjat, saj njihovo obnašanje več pove o njih kot o meni. In da se sklicuje na to, da je "pač ženska", se mi zdi enostavno smešno. 
Da vse to sklenem - sama najraje 'delim' na "človeška bitja". 
Torej ne gre za to, a si ženska in moški, ampak zadeva notranjo kulturo, ki sije navzven v obliki odnosov, komunikacije, dejanj.

No comments:

Post a Comment