Sunday 19 April 2015

Udarno dobro !

Ta blog spodbuja k povezovanju v dobrem. Dobrosodelovanju. Včasih je izziv iti preko svojega "negativnega ega", a učinek, ko to storimo in se povežemo za dober namen, je neverjetne moči!

Če se ozrem na letošnjo zgodnjo pomlad, je sicer minila v trenu, obenem pa je za nami veliko dobrodelnih udarnih akcij. Sodelovala sem (glasbeno ter voditeljsko) pri prireditvi, ko smo zbirali sredstva za otroke iz socialno šibkejših družin pod okriljem Vrtca Vodmat. Z Billysi smo nastopili tudi v Gimnaziji Kamnik, kjer smo zbirali sredstva za družino, ki jo je doletela tragedija in jim vsak evro, pa tudi občutek podpore, veliko pomeni. Nastopili smo tudi v OŠ Ketteja in Murna, kjer smo ravno tako zbirali sredstva za otroke, ki si sicer ne morejo privoščiti šole v naravi in podobnih obšolskih dejavnosti.


Bistvo ni (le) zbrani denar ... Zbrali smo se z dobro energijo in s pozitivno mislijo. Znamo stopit skupaj in se podpret. Tu smo! Eno smo. 

Nikoli nisi res sam. 

Z Billysi smo tudi ponosni, da smo del projekta 20 za 20, ki ga je Marko Soršak - Soki iz skupine Elvis Jackson izvedel skupaj z umetnico Tino Istenič (režija, snemanje, montaža). Tudi mi smo prispevali k DVD-ju, katerega izkupiček gre k nabavi glasbil za otroke po Sloveniji. Več o projektu tule: 20 za 20 . 

Na radiu Antena smo tudi v več terminih medijsko podprli odličen projekt, ki čudovito predstavlja prenos teorije dobrote v prakso - akcija. Dobro delo v akciji. Gre za Udarnik Velenje, plod tamkajšnjega Mladinskega centra, kjer skupina prostovoljcev brezplačno nudi pomoč ljudem v socialni in zdravstveni stiski. Gre za drobna ali velika dela ... za Slogo, enotnost, pomoč, podpora, zavihat rokave. Vse šteje. Vsak šteje. Korak za korakom pomagajo, delajo spremembo! Več o tem projektu na povezavi: Udarnik Velenje

Če to bereš, verjetno pomeni, da podpiraš in je tvoje srce enako dobro ... Kar takoj piši na katero od iniciativ in se pridruži ekipam dobrih dejanj. "Tu sem, želim pomagat." 
Dobro sevedno povrne ... Tisti notranji občutek, ko se ti napolni srce, vsaj malo. In veselje, ko vidiš ob sebi ljudi, ki znajo stopit skupaj in sodelovat. 

Pri projektih ne gre za enega človeka, ki se spravi v akcijo ... Ne gre za priznanja. Gre za učinek 'ekipe'. Odličen občutek! Ni naključje,da smo 'prostovoljci' tolikokrat nasmejani ljudje. :)  


iz prireditve Vrtca Vodmat. Vsi sodelujoči, zlasti pa otroci, so bili čudoviti. 

No comments:

Post a Comment