Monday 1 December 2014

Prepovedan užitek in povezan očitek

Vse je spodbudila objava in delitve spornega videosponetka dveh ljudi v prepovedanem užitku .. 

Vse skupaj je ušlo iz rok in ob tragičnem zaključku so ljudje krivili medije, ker so delili objavo. Pa je res smotrno iskat krivca? Kaj, ko bi se iz tega nečesa naučili - pomena integritete, prevzemanje odgovornosti, iskrenosti... In nenazadnje, upoštevanje meje zasebnosti?
Na prvem mestu je težava vlaganja energije v odnose. Vse manj vlagamo v odnose doma, vse več v službo in v odnose, povezane z njo.
Če je kdo odgovoren, so to tako mediji kot družba kot vmesni členi, ki so to delili - VSI. Kot družba smo zatavali v neko čudno otopelo meglico ... 


Moja FB objava (30.11.):

A mora priti do ekstremov, da družba dojame odgovornost javnih objav? 
Odgovornost tako medijev kot družbe! Res je, ni opravičila za nezvestobo, neprimernost, končno pa tudi delitve kočljivih informacij (in slik/filmov). 
Vso sočutje do nedolžnih bližnjih ... z vsem srcem jim želim, da najdejo moč in pot. 
Kaj je s folkom, da je tako otopel, da jih premakne le šokantno, da so osnovne vrednote zanje brez pomena? Jasno; v službi smo več časa kot doma. Največ energije, truda in sebe vlagamo v službo in z njo povezane odnose. Ne moremo pričakovat zdravih odnosov in zdrave družbe, če tako zelo malo vlagamo v to ... Pozornost, čas, bližino, energijo... Vikendi so premalo. In rešitev? Negovanje odnosov doma .. dovolimo si biti spet Ljudje. 

No comments:

Post a Comment